ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  Γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα είμαι ψυχολόγος με άδεια άσκήσεως επαγγέλματος - συστημική ψυχοθεραπεύτρια, παντρεμένη και μητέρα  δύο παιδιών. Η βαθύτερη ανάγκη μου να κατανοήσω καλύτερα τον εαυτό μου και τους ανθρώπους γύρω μου κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου, με οδηγούν στο να στρέψω την προσοχή μου στο πεδίο της ψυχολογίας και να θέσω ως εκπαιδευτικό στόχο το τμήμα Ψυχολογίας.

  Το 1998 αποφοιτώ από το τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το επόμενο έτος παρουσιάζεται στο συνέδριο Κοινωνικής Ψυχιατρικής στα Γιάννενα η πτυχιακή μου εργασία με θέμα: «Η ικανοποίηση των χρηστών υπηρεσιών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας της Χαλκίδας». Συνεχίζοντας την εκπαιδευτική μου πορεία αποκτώ το 2005 τον μεταπτυχιακό τίτλο: «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός». Φιλοσοφική Σχολή. Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα επόμενα χρόνια ολοκληρώνω την εκπαίδευση μου στη συστημική ψυχοθεραπεία στο ΣΚΕΨΥΣ.

Από το 2011 και μετά δουλεύω ιδιωτικά παρέχοντας υπηρεσίες σε εφήβους ,σε ενήλικες , σε ζευγάρια και οικογένειες.Επίσης συμμετέχω στη διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων και στη διοργάνωση ομάδων γονέων.

  Κατά τη διάρκεια της 10ετούς επαγγελματικής μου εμπειρίας είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με διαφορετικούς φορείς παρέχοντας υπηρεσίες με σεβασμό τόσο στις ανάγκες των ατόμων που δούλεψα θεραπευτικά όσο και με σεβασμό στους στόχους των δομών που εντάχθηκα. Σταθμοί στην επαγγελματική μου ζωή υπήρξαν:

•  Ε.Κ.Ε.Π.: Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού
•  ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ: Δίκτυο Τοπικής Αυτοδιοίκησης
•  ΚΕ.Θ.Ε.Α.: Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Μεταβατικό Σχολείο – Στροφής
•  Σ.Δ.Ε.: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αχαρνών
•  Χ.Ε.Ν.: Γυναικεία, μη Κυβερνητική, Εθελοντική Οργάνωση
•  Κ.Ε.Ε.: Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

  Στα πλαίσια της καλής πρακτικής και σε συνδυασμό με τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα έχω παρακολουθήσει  και παρακολουθώ σεμινάρια και συνέδρια και εκπαιδεύσεις που άπτονται της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. Επίσης  είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολογων.

  Πιστεύω βαθιά στους ανθρώπους και στη δύναμη που έχουν, θεωρώ τη ζωή δώρο που ο καθένας απο εμάς χρειάζεται να αξιοποιήσει όσον το δυνατόν καλύτερα. Σέβομαι τις δυσκολίες και συγκινούμαι με την προσπάθεια των ατόμων να αναπτυχθούν και να καταφέρουν να ενώσουν τα διχαστικά κομμάτια του εαυτού τους με στόχο να γευτούν τη χαρά της ζωής.

 

 

seminaria

omades

 

 

fb

 

 

 

© 2013 DESIGN4U.com.gr. All Rights Reserved.